Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Φασουλι το φασουλι γιομιζει το σακουλι (του).

Υπαρχουν πολλοι τυποι αντρων. Ξερω οτι ακουγεται πολυ κλισε να τους βαζεις σε κατηγοριες, αφου μερικα "συλλεκτικα" κομματια, παιζουν σε πολλες κατηγοριες ταυτοχρονα! Τωρα ομως, λεω να ασχοληθω αποκλειστικα με τον τσιγκουνη!

Θα περασεις ζωη και κοτα μαζι του. Μονο που την κοτα θα την πληρωσεις μονη σου, τα αυγα της θα τα πουλαει και τα κερδη θα τα εισπραττει ο ιδιος, -κανοντας τα μασουρι κατω απο το στρωμα οπως παλια- και μπορει να σου πουλησει και την κοτα πισω αργοτερα. Αν δε, η κοτα παθει ζημια, ετοιμασου να ξηλωθεις εσυ, αφου στα χωσει πρωτα για την σκαρτη επιλογη σου. Πως σου φαινεται? Δεν σ΄αρεσει ε? Μα γιατι?

Αυτος ο τυπος δεν υποφερεται. Στο πρωτο ραντεβου, μπορεις να παρεις μια ιδεα για το αν ο κανακαρης που διαλεξες εχει καβουρια και αλλα κελυφοειδη στις τσεπες του. Οταν ερθει η ωρα να πληρωσετε και κανεις την ευγενικη κινηση να του δωσεις το μεριδιο σου, ή που θα στο βουτηξει απ τα χερια πριν προλαβεις καν να πεις "αυτα απο μενα" ή που δεν θα στα παρει, αλλα θα μεινει καρφωμενο το ματι του επανω τους με την κορη διεσταλμενη σαν μαυρη τρυπα, που προσπαθει να τα ρουφηξει. Μπορει να ψελλίσει και ενα "ελα, εσυ την επομενη" και το εννοει! Για την ακριβεια εννοει ολες τις επομενες... Επισης πληρωνοντας, μπορει να σου κανει νύξη περι savoir vivre και pour boire. Τυπου, δεν εχεις λογο να αφηνεις tips γιατι συμπεριλαμβανεται στην τιμη του ποτου και σε κλεβουν. Αν μετα απο αυτα τα μικρα δειγματα δεν γινεις Λουης, ετοιμασου για μια απολαυστικη συνεχεια...

Εχεις αρχισει και πληρωνεις καθε σας εξοδο -θυμα- γιατι αυτος πολυ απλα κανει την παπια, η το παιζει οτι ξεχασε λεφτα, πορτοφολι κτλ. Πλεον δεν εισαι απλως ο αντρας της σχεσης, αλλα εχεις γινει ο παππους του, που τον χαρτζιλικωνει κανονικα. Αν τυχει καποια φορα και σου πληρωσει κατι -μην διανοηθεις καν το "δανεικα και αγυριστα" εδω- και του επιστρεψεις το ποσο, θα σου παρει μεχρι και το δεκαλεπτο. Οχι επειδη ειναι τσιγκουνης. Επειδη ετσι ειναι το σωστο (?!).

Και χρονια πολλα! Εχεις γενεθλια, να τα εκατοστησεις! Φιλοι, γνωστοι, γονεις και συγγενεις φερνουν δωρα. Ετσι γινεται συνηθως. Τι θα σου φερει ο καλος σου? Μα φυσικα το πιο πολυτιμο δωρο! Την αγαπη του! Ανοιγεις την πορτα και τον βλεπεις με τα χερια στις τσεπες -συνηθιζει να τα βαζει εκει, μαλλον μετραει με τα ακροδαχτυλα του τον παρα που κουβαλαει, ή απλως τον προστατευει. Σε αγκαλιαζει, σε φιλαει, σου ευχεται, ενω εσυ ψαχνεις για το δωρο εκπληξη! Κοιτας απο πισω του, στο πλαι του, πανω του, τιποτα. Δεν θες να ρωτησεις που ειναι το δωρο σου, ντρεπεσαι και καλα κανεις. Ομως σε τρωει. Μα να μην σου παρει τιποτα? Αρχιζεις λοιπον να του λες τι σου εφεραν ολοι οι αλλοι μπας και βγαλεις ακρη με την παρτη του. Και σου λεει αυτο που σου ειπα κι εγω... "Εγω σου δινω την αγαπη μου". Δεν λεω, καλη και η αγαπη, αλλα θα μπορουσε να την συνοδευσει με κατι. Ναι καλα, περιμενε...

Βγαινετε και για φαγητο. Ξερεις οτι ο λογαριασμος σε σενα θα ρθει παλι. Τι να κανεις ομως, να κλειστεις και μεσα? (Να τον χωρισεις ισως? Τελος παντων.) Παραγγέλλεις εσυ τα δικα σου, αυτος τα δικα του και ξεκινατε το φαγοποτι. Ο δικος σου, κορταρει το φαι σου. Σε ρωταει αν ειναι ωραιο. Του λες καλο ειναι και συνεχιζεις να κοβεις το φιλετο σου. Θελοντας ομως να επιβεβαιωσει οτι του λες αληθεια, κανει μικρες εφοδους στο πιατο σου. Τσιμπαει λιγο απο δω, λιγο απο κει, καταφερνει να στο γυαλισει! Μενεις και τον κοιτας με απορια. Σου χαμογελαει και συνεχιζει το φαι απο το δικο του πλεον πιατο. Κατοχικο να σου φερνανε, μπορει και να σε αφηνε να σταυρωσεις μπουκια. Με τον λιμαρη που πηγες και βρηκες ομως το πιατο δεν θελει ουτε πλύσιμο! Ελεος φιλε μου!

Ο καιρος περναει και εισαι ακομα με τον σπαγκο. Χαρα στο κουραγιο σου. Η εχεις γαιδουρινη υπομονη, η εισαι τοσο τυφλωμενη απο ερωτα, η εισαι απλως ηλιθια. Ο τυπος πλεον εχει αρχισει να βαζει φρενο και στα δικα σου εξοδα. Μην ψωνισεις αυτο, μην πας εκει, μη το ενα μη το αλλο! Τα λεφτα βγαινουν με κοπο σου λεει. Δεν τα κοβει μηχανημα, σου συμπληρωνει. Χτυπα τον με κατι στο κεφαλι να σκασει, γιατι αν δεν το κανεις εσυ θα το κανω εγω! Ταμα το χεις γλυκο μου κοριτσι? Γιατι τρως τον καιρο σου με τον μιζερο? Δεν λεω, οκ τα λεφτα μην τα σκορπας αλλα αυτος πια, ειναι βλαμμένος.

[Δεν συμφωνω βεβαια, ουτε με τις "εξυπνες" που ζητανε δωρα συνεχεια και λουσα και χλιδες και εχουν τον ζουμπα να τους τα ακουμπαει, για να μην με παρεξηγησεις. Μια ισορροπια! ]

Εσυ λοιπον που μετρας και το φραγκοδιφραγκο! Σε σενα μιλαω. Εισαι θλιβερος και τρισαθλιος! Μπορει μεχρι στιγμης να την εχεις περασει "τζαμι" με τα κερασματα και τις τρακες ομως τα θυματα τελευουν καποια στιγμη και θα μεινεις μονος σου, εσυ και τα καβουρια σου -αν δεν τα χεις "σπρωξει" κι αυτα.

8 σχόλια:

  1. yparxei kiallos.autos pu thelei na akusei auta pu thes na peis.oxi apto diktyo.autos o typos pu psahneis alla me lathos tropo.stamata na grafeis kai tha ton vreis.gt ton psahneis.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι. Ψαχνω τον αυτοσεβασμο σου, μηπως τον ειδες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. MIA XARA TA LES

    ειμαι καμμενη απο τσιγκουνη και ξερω τι θλιβερο ειναι να συντηρεις εναν μαλακα τετοιο!!! και λιγα ειπες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι περισσοτερες εχουν "καει" απο τσιγκουνη μια φορα εστω (μια ειναι αρκετη).
    Ευχαριστω για το σχολιο.. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καβουρια και αλλα οστρακοειδη στο πιατο μου ΥΕS, στην τσεπη του γκομενου, ΝΟΡ.
    το νουμερο... πιο πανω σαμπως εχει τη μυγα και μυγιαστηκε ... λεω γω τωρα...
    φιλια Ελιακι μου και μακρυα απο καρβουνοσακουλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ναι μαλλον και μην ξεχνας οτι οποιος εχει τη σφιγγα σφιγγεται :P

    xxx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. o theos eplase tin gynaika kai sti periptwsi sou afierwse perissotero hrono.ithele na ta kanei ola teleia.eswterika kai ekswterika.se afise omws me ena elattwma.
    na ksehnas ti aksizeis.

    ΑπάντησηΔιαγραφή