Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Ζηλευεις τους ροκαδες και τους πιτσιρικαδες.

Δεν μ΄αρεσει να βαζω τους ανθρωπους σε κατηγοριες γενικοτερα, αλλα σε αυτη την περιπτωση, αν δεν το κανω θα σκασω. Θα ασχοληθω με τους μπουζουκοβιους, τους ροκαδες και τους πιο alternative τυπους. Ο καθενας εχει το δικο του -προφανως- dress code και τη δικη του κινησιολογια.

Πασης φυσεως μπουζουκοβιος. Τον αντρα, συνηθως θα τον πετυχεις με κουστουμιά κι αν οχι ολο το κουστουμι, σιγουρα θα εχει "σπασει" το συνολακι με ενα ντενιμ κομματι. Η γυναικα, αστραποβολαει απ την κορφη ως τα νυχια σε σημειο να την μπερδευεις με disco ball και να χορευεις διπλα της σε ξεφρενα κλαρινα. Η παγιετα, οι δαντελες και τα στρας την καθιστουν ενα αποκριατικο παρτυ απο μονη της. Και θα προχωρησω στην αγαπημενη μου κινησιολογια. Ο αντρας τις περισσοτερες φορες αρκειται στο τεντωμα του χεριου,με την παλαμη σε θεση σφαλιαρας και σπασιμο καρπου αναλογο του "τιναγματος" της φουντας του τσαρουχιου. Στα μεγαλα κεφια και σεκλετια, το χερι σπαει απ την κλειδωση του αγκωνα. Για να καταλαβεις, οπως ο τροχονομος σου λεει "περνα" ενα πραμα, λιγο πιο "ποτισμενο" με ρυθμο και ουισκι. Η γυναικα, σε καθιστη θεση, ακολουθει την κινηση σφαλιαρισμα, που μολις αναφερθηκε. Μεχρι να σηκωθει ομως,που μαγευεσαι! Τεντωνει χερι πανω, το οποιο κουναει κυκλικα γυρω απο τον αξονα του καρπου, και η ιδια γυρνα γυρω απο τον δικο της αξονα, παιρνοντας φορα απο την μυτη του παπουτσιου που σπρωχνει με μανια τη λακα του τραπεζιου που εχει ανεβει. Καλυπτει στροφη 360 μοιρων,σε slow motion παντα. Ειναι αυτο που σε κανει να θελεις να χρονομετρησεις(?), που θελεις να της δωσεις μια καποια ωθηση να παει πιο γρηγορα, η που απλως καθεσαι και διασκεδαζεις -εμενα προσωπικα απλως με αγχωνει. Αφου θα γυρισεις, γυρνα γρηγορα να τελειωνουμε.

Ο Ροκας. Γραφικη αντρικη φιγουρα με μακρυ μαλλι, παντελονι σωληνας -σε σημειο που απορεις ποση ωρα εκανε να μπει εκει μεσα και κατ επεκταση, πως χωραει εκει μεσα-, t-shirt μαυρο, που τις περισσοτερες φορες εχει σταμπα απο το Χ, Ψ συγκροτημα. Στον καρπο του περασμενα 2-3 λαστιχακια μαλλιων, σε περιπτωση που κορωσει απ τη χετη και θελει να τα πιασει ενα προχειρο κοτσακι. Η γυναικα, ακριβως το ιδιο. Και οι δυο φορανε άρβυλα -ναι αυτα, που καθε αντρας που εχει εκπληρωσει τα στρατιωτικα του καθηκοντα, σιχαινεται να αντικρισει. Και παμε παλι στην κινησιολογια. Και ο αντρας και η γυναικα, το ιδιο αυτη τη φορα. (Γενικοτερα το ροκ δεν κοιταει φυλο. Μονο απ τα μουσια τους ξεχωριζεις αντε κι απ τον καβαλο. Αλλα εκει θα κοιτας?) Χερι τεντωμενο -για ακομα μια φορα- ΑΛΛΑ εδω σε σχημα μπουνιας, που απλως ειναι τεντωμενο το μικρο και ο δεικτης. Τυπου κερατακια. Παραλληλα, παιζει και τιναγμα της πλουσιας κομης μπρος-πισω, πανω-κατω, δεξια-αριστερα, η κυκλικα. Δεν ξερω αν υπαρχει καποιο μυστικο για να το πετυχεις και να μην βγαλεις τα μπυρονια και τα ξηροκαρπια που εχεις κατεβασει, αλλα εγω οταν προσπαθησα να το κανω μετρησα εναν-εναν τους ιλιγγους που μπορει να παθει το ανθρωπινο σωμα. Και καπως ετσι λοιπον, οι φιλοι ροκαδες κουνιουνται και χτυπιουνται.

Οι alternative τυποι. Αυτοι, δεν εχουν προβλημα. Φορανε τα τζινακια τους, τα καρο πουκαμισακια τους, τα t-shirtακια τους, τα σταρακια τους. Κουλ τυποι. Ψιλομεσα σ΄ολα. Και οι γυναικες στα ιδια κινουνται. Παιζει να βαλουν και το τζιν με το τακουνι, παιζει και το converse, αναλογα με τη διαθεση. Η κινηση που τους χαρακτηριζει ομως ειναι η αγαπημενη μου. Ειναι αυτη που σε παραπεμπει στα μαθητικα τα χρονια. Σε γυρναει στα θρανια στο ακρως εκνευριστικο "Κυριε-κυριε να πω??" που συνοδευεται απο σηκωμα χεριου. Ε κρατα μονο το σηκωμα χεριου στην προκειμενη. Ετσι, ο δεικτης δειχνει Θεο και το υπολοιπο σωμα κουνιεται ρυθμικα. Αγαπημενοι μου alternative, που συνδυαζετε τα παντα, με εναν δικο σας τροπο, σαν ποτ-πουρι.

Για του λογου το αληθες, αν δεν με πιστευεις, πηγαινε σε ενα μπουζουκι, σε μια ροκ συναυλια και σε μια μπαντα που παιζει καπου live και δωσε σε ολους ενα φιλι απο μενα. Και προσεχε μην μπερδευτεις και σηκωσεις σε λαθος μερος με λαθος τροπο το χερι. Ειναι βασικο.

7 σχόλια:

  1. Εγώ πάντως δεν συχνάζω σε οτιδήποτε απο αυτά οπότε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. (παμε για 4η προσπαθεια ν αφησω σχολιο γκρρρρ)
    Ελιακι μου κι γω οπως και η Αχτιδουλα ταχω αφησω πισω ολα αυτα, αλλα μεσα απ τα κειμενα σου παιρνω "τζουρα". μ αρεσεις, συνεχισε ετσι καλο μου. φιλια πολλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αυτο με το χερι πολυ καλο...
    το φιλι γιατι δεν το δινεις εσυ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. λογω ειδικοτητας μου, οφειλω να ρωτησω το μετρο συγκρισης και το δειγματικο χωρο...

    Υ.Γ. φανταζεσαι την ειδικοτητα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή