Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Οι ρεμπελοι πεθαινουν πρωτοι

Δεν υπαρχει χειροτερο πραγμα απ τη νωθροτητα. Σιχαινομαι τους τυπους που βαριουνται που ζουν. Τους μιζερους, που αφηνουν τον χρονο να περναει, τους χυμενους κουραμπιεδες (δεν μου φταινε σε τιποτα οι κουραμπιεδες, ισα-ισα ειναι νοστιμοι, απλως κολλανε στα δοντια). Σιχαινομαι αυτους που καθονται και περιμενουν να τους ερθουν ολα ουρανοκατεβατα. Ουρανοκατεβατες σκανε μονο οι κουτσουλιες κι αυτο δεν ειναι τυχη, μην παραμυθιαζεσαι. Η ζωη ειναι μικρη.

Το να βαζεις συνεχως καινουργιους στοχους, σημαινει οτι ζεις, ετσι μενεις ζωντανος και οχι κουφαρι που περιμενει την αποσυνθεση. Σταματα να καθεσαι, θα ανοιξεις. Φαινεται στη φατσα του αλλου η βαρεμαρα. Εχει το βλεμμα της μαστουρωμενης αγελαδας, που την εχει βγαλει ωρες στο κακαηλί και εχει νταλακιασει. Ξυπνα!

Ολη την ενεργεια που καταναλωνεις να βαριεσαι, γυρνα την τουμπα και καντην κατι χρησιμο. Καταναλωνει πολυ ενεργεια η βαρεμαρα. Δεν βαριεσαι να βαριεσαι? Εδω κουραζομαι εγω που σε βλεπω. Δεν σου λεω να πιασεις εκατο δουλειες προκειμενου να γεμισεις τον χρονο σου. Η δουλεια τις περισσοτερες φορες ειναι αγγαρεια (εκτος απο μερικους τυχερους που κανουν αυτο που γουσταρουν και μπραβο τους).

Ψαξε και βρες αυτο που σε γεμιζει. Μαθε καινουργια πραγματα. Ανοιξε τους ρημαδιασμενους σου οριζοντες. Οσο ζουμε, οφειλουμε να αξιοποιουμε τον χρονο που μας δινεται. Η ευεξια που νιωθεις οταν μαθαινεις κατι καινουργιο ειναι απεριγραπτη. Μην επαναπαυεσαι. Ποτε αυτα που εχεις ηδη μαθει δεν ειναι αρκετα.

Μεσα απο την αναζητηση, συμπληρωνεις ενα ακομα κομματι του εαυτου σου. Δεν εκτιμαει κανεις τους φλατ τυπους. Αν ησουν πηγαδι και σου ριχνα πετρα το σπλατς θα ακουγοταν πριν καν στην ριξω. Σκαψε πιο βαθια. Μην αποπροσανατολιζεσαι απο την σαθρη εποχη που ζουμε. Συνεχιζε να ψαχνεις και να εισαι ανησυχος.

Οταν βαζεις στοχους, σταματας να ασχολεισαι με τις καθημερινες βλακειες. Δεν αρρωσταινεις, δεν τρελαινεσαι με το παραμικρο. Εχεις πιο σοβαρα πραγματα να κανεις. Ασχολεισαι αποκλειστικα και μονο με τον εαυτο σου. Με την παρτη σου και μονο. Ασε τους αλλους να τραγουδανε. Εσυ, σηκω και χορεψε στο ρυθμο τον δικο σου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου