Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Ετσι, γιατι μου τη βαρεσε.

Ξερεις τι ψυχακιας εισαι. Θελεις να εχεις τον ελεγχο των παντων. Κυριως, τον ελεγχο του εαυτου σου. Δεν μπορεις να χανεσαι. Δεν γινεται να χανεσαι. Ομως μια μερα ξυπνας και εχει ξηλωθει μια κλωστη σου. Μια κλωστη που κρεμεται και σε ακολουθει, σου χαλαει την τελειοτητα που με προσοχη διατηρεις.

Εχεις τρελαθει, ολη την ωρα γυρνας και την κοιτας με απογνωση. Πως σου συνεβη εσενα κατι τετοιο? Σου εχει γινει εμμονη. Εχει θολωσει το μυαλο σου και δεν σκεφτεσαι τιποτα αλλο, μονο την ξηλωμενη κλωστη σου. Πεφτεις κατω και σκοτωνεσαι, τρως τα μουτρα σου γιατι δεν μπορεις να σταματησεις να την κοιτας και να ασχολεισαι μαζι της.

Ξαφνικα, σου ερχεται μια ιδεα. Μα καλα πως και δεν το σκεφτηκες τοση ωρα? Θα την κοψεις. Μια κι εξω. Αυτη ειναι η λυση. Την τυλιγεις στα χερια σου και την τραβας. Δεν σπαει. Τωρα απλως καταφερες να κοψεις και τα χερια σου. Εκτος απο την κλωστη που σερνεις, τωρα εχεις να πονας κι απο πανω εξ αιτιας της. Τι εμελλε να σου συμβει στα καλα καθουμενα?

Οι μερες περνανε και η κλωστη σου ανεμιζει πισω σου. Εχεις αρχισει και την αγαπας, εκει που σε εκανε να νιωθεις αβολα, περιεργα. Συνειδητοποιεις, οτι δεν χρειαζεται να τα εχεις ολα πανω σου και γυρω σου στην εντελεια. Δεν μπορεις να τα ελεγχεις ολα. Δεν χρειαζεται να τα ελεγχεις ολα.

Αυτος που σου ξηλωσε την κλωστη μπορει να το κανε επιτηδες, μπορει και κατα λαθος, οπως περασε απο διπλα σου. Ομως σου ανοιξε ενα νεο πεδιο. Σου ξεκλειδωσε πορτες που δεν ειχες σκεφτει να ανοιξεις, δεν ειχες σκεφτει να φωτισεις. Εμαθες να αφηνεσαι και να μην φοβασαι γι αυτο.

Κρατα την κλωστη σου οπως ειναι, μην την κοψεις, μην τη ραψεις. Αστην να σε ακολουθει χωρις να σκεφτεσαι πως και γιατι.

4 σχόλια:

  1. Η εντέλεια είναι δύσκολη μα πάνω απ' όλα, βαρετή. Δεν αξίζει ούτε η προσπάθεια, ούτε το ίδιο το αποτέλεσμα που σου προσφέρει. Ζήσε έτσι. Απλά. Ή σύνθετα, ότι σε κάνει ευτυχισμένη...
    Φιλια:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο έλεγχος είναι καλόοοοο πράμα αλλά που και που βαράμε και καμμιά βουτιά στο κενό .
    Στην τελική περνάμε καλά με και χωρίς κλωστούλες .
    Καλησπέρες !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. γιατι? τι εχει η κλωστη παρακαλω? 1 χαρα ειναι !
    κι αν ειναι και κοκκινη, ακομα καλυτερα :P
    σμουτς @ Ελιακι μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για κατι ψυχαναγκαστικους τυπους σα κι εμενα η αφαιρεση της κλωστουλας θα γινοταν εμμονη. Εν αναγκη θα πεταγα τη μπλουζα. Λαθος. Ποτε δε μπορουμε να εχουμε τον ελεγχο των παντων και ισως τα καλυτερα ειναι αυτα που δε μπορουμε να (καθ)ορισουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή