Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Ο τιποτας


Εισαι ο τιποτας. Οχι απαραιτητα εσυ εσυ. Αλλα σιγουρα ξερεις κι εσυ εναν τιποτα. Καπου θα τον εχεις συναντησει. Κανει μπαμ. Ο τιποτας ειναι αυτος που κανει την περισσοτερη φασαρια απο χιλιομετρα. Και δεν εννοω οτι βαραει κλαπατσιμπαλα και βγαζει αναρθρες κραυγες -αυτος ειναι ο καθυστερημενος, που τον προτιμω απ τον τιποτα. Ειναι αυτος που κανει την περισσοτερη βαβουρα για την ρηχη, τιποτενια παρτη του. Σχεδον φοραει στο μετωπο φωτεινη επιγραφη με νιον λαιτς που αναβοσβηνει "Ο Τιποτας" και οταν συστηθειτε φτυνει κερματα απ το στομα, κανοντας ντριν-γκλιν-γκλον, σαν κουλοχερης.

Ο τιποτας λοιπον θα σου συστηθει, σχεδον δινοντας σου βιογραφικο για το τιποτα που εχει κανει και εξακολουθει να κανει. Το βιογραφικο του ειναι της ιδιας σημασιας με ενα ξερο δεντρο, καταμεσης μιας πλατειας του εξωτερικου, που σε βαζουν να πληρωσεις με το στανιο για να δεις το μοναδικο τους "ιστορικο αξιοθεατο". Που ειναι ιστορικο και αξιοθεατο γιατι το 1730μΧ ενας ασβος το εχεσε αναποδα πριν πεθανει. Οσο ενδιαφερον εχει ο ασβος και τα αφοδευματα του, αλλο τοσο εχει και ο τιποτας. (Ισως ο ασβος να εχει και μεγαλυτερο).

Τον παιρνεις ελαφρα τη καρδια, γιατι, οκ, τι κακο μπορει να σου κανει ενας τιποτας? Ομως γελιεσαι. Ο τιποτας ειναι και ηλιθιος. Διπλο κακο λοιπον. Τον ηλιθιο δεν τον νικας, δεν τον βρισκεις πουθενα. Μπορει να σε στειλει στα δεντρα, ακομα και σε αυτο το ξερο και χεσμενο απ τον αλλοδαπο ασβο.

Ο τιποτας επισης, δεν εχει τιποτα να σου πει. Σωπα! Φοβερο! Πώς συμβαινει κατι τετοιο?! Εχει πολλα να σου πει ομως για τους αλλους, τους μη-τιποτες (ας μου επιτραπει το ανορθοδοξο της λεξης). Με τον τιποτα ομως, ειναι σαν να κανεις παρεα με μια ολοκληρη πολιτεια. Εχει το μπουγιο τού διπλα, για να αποκταει μια υποσταση αυτο που ειναι. Εχει αφιερωσει τη ζωη του στους αλλους, γι αυτο και παραμενει ακομα ο "τιποτας".

Εγω ευτυχως, -ο Θεος εβαλε το χερι του-, δοξα στην Παναγια και στον Παναγαθο, δεν εχω συναναστραφει πολλους τιποτες, ενω ειναι παρα πολλοι. Ενας τιποτας μπορει να με στειλει στην φυλακη. Δεν εχω την υπομονη και τον χρονο για δαυτον. Ξερω ομως πολλους, που υποφερουν απο αυτους. Προτιμω να "επισκεπτομαι" πραγματικα αξιοθεατα, με ενδιαφερον και "ιστορια" που εχουν πολλα να με μαθουν, παρα να πληρωσω για ενα χεσμενο και πατουριασμενο δεντρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου